søndag 14. oktober 2012

Eltefrie rundstykker med spelt

 
Disse rundstykkene er helt like fantastiske småbrød bortsett fra at jeg brukte speltmel istedenfor hvetemel.
Til 12-14 rundstykker trenger du:

25 gram gjær
5 dl lunkent vann
1 dl appelsinjuice
2 ts salt
1 ss honning
3 dl fullkorn spelt
10-11 dl speltmel
 
Smuldre gjæren i en bakebolle.
Tilsett litt vann, og rør ut gjæren.
Tilsett resten av ingrediensene, og rør deigen raskt sammen med en tresleiv.
Strø over litt speltmel, dekk til med plastfolie, og la deigen heve i 1-1,5 time.

Sett stekeovnen på 240 grader.
Ha deigen over på et melet bakeunderlag.
Strø over litt speltmel, og strekk deigen forsiktig til et rektangel. Del opp deigen med en stiv slikkepott eller deigskrape, til trekantede eller rombeformede brød. La dem være ujevne. De blir enda finere da.
Legg rundstykker på to bakepapirkledte brett.
Sett det første brettet inn i ovnen så fort ovnen er varm nok. Rundstykkene skal ikke etterheves. Stek dem midt i ovnen i 12-15 minutter, til de er gyllenbrune.
Avkjøles utildekket på rist.
God søndag! :)

6 kommentarer:

  1. Mmmm disse så utrolig gode ut:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for det, Mona!
      Hilsen
      Svetlana :)

      Slett
  2. Disse ser deilige ut... så deilige at deigen står allerede til heving :D

    SvarSlett
    Svar
    1. Så moro! Lykke til! Håper du blir fornøyd med resultatet. :)

      Hilsen
      Svetlana :)

      Slett
    2. De ble veldig gode :) Håper det er OK at jeg deler oppskriften videre på min blogg!

      Slett
    3. Så bra! Ja, det er bare å dele!

      Hilsen
      Svetlana :-)

      Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...