mandag 22. august 2011

Keftedes


Keftedes er greske kjøttboller laget av svin eller lam med løk, urter og krydder. Kanel i deigen gir kjøttbollene en veldig spennende smak. Kanelmengden er akkurat passe, ikke for lite og ikke for mye. Du kommer garantert til å like det. Keftedes kan serveres som hovedrett med salat, stekte poteter og/eller ris, og selvfølgelig tzatziki til. Retten kan også serveres som en smårett.
Til 4 trenger du:

500 gr svinekjøttdeig
2 hvitløksfedd
1 stor gul løk
2-3 ss finhakket bladpersille
1/2 ts tørket oregano
1/2 ts spisskummin
1/2 ts kanel
1 egg
1 ss olivenolje
salt og pepper
2 store poteter (kan erstattes med 2 loffskiver)
hvetemel
rapsolje til steking

Riv løk og hvitløk på et fint rivjern. Ha oppi en bolle sammen med kjøttdeig, persille, oregano, kummin, kanel, egg, olivenolje, salt og pepper og bland godt. Bruk gjerne hendene.
Riv potetene på et fint rivjern og klem ut væsken. Tilsett de revne potetene i kjøttdeigen.
Lag ovale boller og klem de litt flate. Rull bollene lett i hvetemel og stek i olje, ca 6-8 minutter. Snu kjøttbollene når halve tiden har gått.
Server keftedes varme med ønsket tilbehør. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...