søndag 31. juli 2011

Svetlana's helkornbrød #2


Her er oppskriften på mitt andre helkornbrød som ble til da jeg blandet to forskjellige oppskrifter ved et uhell. Her er historien og oppskriften på det første helkornbrødet. Begge brødene ble veldig gode.
Oppskriften er til 2 brød (store 1,5l former):

150 gr helkorn hvete
2 dl vann
2 ts salt
50 gr gjær
6 dl vann
2 ss olje
3 dl rugmel
1/2 dl havrekli
700-800 gr hvetemel

Legg hvetekorn i 2 dl vann natten over.
Rør ut gjæren i litt av vannet. Tilsett  hvetekornene som har ligget i bløt og resten av ingrediensene. Elt deigen godt, ca 10 minutter. Dekk til med plast og la deigen heve i 45 minutter.
Ha deigen over på et melet bakeunderlag og form til to brød som du legger i smurte former.
Etterhev i 45 minutter.
Stek brødene nederst i ovnen ved 200 grader i 45 minutter.
Avkjøl på rist. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...